Vijesti

Zemljotres oštetio školu u Gacku, ogromna stijena završila u dvorištu kuće

U ranim jutarnjim satima, održan je sastanak kriznog štaba, na poziv načelnika opštine Gacko, potom su sve relevantne službe izašle na teren i obišle područje koje je najviše bilo izloženo podrhtravanju tla, rekao je za RTRS starješina Vatrogasne jedinice Gacko Aleksa Vučković.

zvor: RTRS

Ono što smo zatekli bile su manje materijalne štete, imamo u na jednoj područnoj Osnovnoj školi manja oštećena, odron stijene, koja se na sreću zaustavila kod stambenog objekta gdje živi porodica, to je nešto to je značajnije – istakao je Vučković.

On je dodao, da su na terenu, te da se situacija pomno prati, kao i da do sada nije bilo dojava o znatnijim oštećenjima.

– Imamo i manja oštećenja gdje je operativni dio vatrogasno-spasilačke jedince. Na ulazu u grad ima stara zgrada, koja se već godinama urušava, a zemljotres je prouzrokovao oštećenja, koja će se morati sanirati – zaključio je Vučković,pišu Vijesti

Prema riječima načelnika opštine Bileća, Veselina Vujovića, koji je govorio za Radio Republike Srpske, zemljotres se jako osjetio u 4.07 minuta, ali i tridesetak manjih zemljotresa nakon toga.

Podsjećamo, osim što je stanovništvo uznemireno, za sada nije prijavljena veća materijalna šteta na objektima nakon serije zemljotresa koji su jutros uzdrmali BiH, Hrvatsku i Crnu Goru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh