Vijesti

Građani i porodica traže da FUP istraži ubistvo Nizame Hećimović

Neformalna grupa građanki i građana Gradačca te tetak i tetka ubijene Nizame Hećimović zatražili su od Federalne uprave policije da ponovo istraži ovaj slučaj.

Naime, grupa je uputila Federalnoj upravi policije i ministru Rami Isaku “zajednički zahtjev za otvaranje unutrašnje istrage povodom nepostupanja i nebalogovremenog postupanja policije u Gradačcu, Srebreniku i policije TK u odbrani života troje građana u avgustu 2023.”

“Mi članovi porodice ubijene Nizame Hećimović, kao i naših sugrađana oca i sina Džengiza i Denisa Ondera, imamo pravo na istinu i tražimo da viši organi provedu temeljitu istragu zbog čega policijske snage u Gradačcu i ostalim dijelovima TK-a, nisu poduzele blagovremene radnje koje su sigurno mogle spriječiti ubistvo, naprije Nizame Hećimović, koja se krila u kući tetke Zijade Pamuković udaljene dvije minute od policijske stanice što je dobro bilo poznato policiji, kao i opasnost koju predstavlja njen ubica, a kojem je ista policija omogućila godinama da hoda gradom sa oružjem bez dozvole”, stoji između ostalog u zahtjevu,pišu Vijesti

Podsjećamo, MUP TK i Kantonalno tužilaštvo su ranije utvrdili da nije bilo propusta kada su u pitanju policijski službenici.

Ovaj zahtjev došao je nakon dešavanja u Tuzli i ubistva Amre Kahrimanović koju je ubio policajski službenik Elvis Ćustendil.

Istragu je preuzo FUP, isključivši iz slučaja MUP TK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh