Vijesti

Mladić porijeklom iz Jajca smrtno stradao od eksplozije petarde

Mladić Leon M. (18) smrtno je stradao u nedjelju navečer u Koblenzu nakon eksplozije improvizirane petarde, piše Fenix Magazin.

petarde - MUP KS

– U Koblenzu i okolici živi velik broj Hrvata i svi smo potreseni tom viješću. Leon M. je uvijek bio živahan, ali jako dobar mladić, kao i cijela njegova porodica, rekao je porodični prijatelj za Fenix.

Prema policijskom izvještaju, eksplozija se dogodila u nedjelju, oko 20 sati, u Rübenachu, gradskoj četvrti Koblenza.

– Tragedija se dogodila samo stotinjak metara od porodične kuće. Mladići su izrađivali improvizirane petarde i vjerojatno ih nestručno složili. Jedna od njih je eksplodirala i teško povrijedila Leona – rekao je on.

Mladić je zadobio teške tjelesne povrede, te je nažalost, uprkos poduzetim mjerama reanimacije preminuo.

Roditelji poginulog mladića porijeklom su iz Jajca, a u Njemačku su došli sredinom 90-ih. Majka dječaka liječi se od teške bolesti, a imao je i mlađu sestru staru 12 godina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh