Vijesti

Odron, uzrokovan zemljotresom, izazvao tešku nesreću na ulazu tunela Vranduk: Ima i povrijeđenih

Bosnu i Hercegovinu večeras je pogodio snažan zemljotres. Prema posljednjim informacijama zemljotres je bio jačine 4,7 po Richterovoj skali, 13 kilometara sjeverno od Zenice.

Prema prvim informacijama epicentar zemljotresa bio je na 10 kilometara sjeverozapadno od Zenice na dubini od osam kilometara, a zemljotres je izazvao i odrone na cestama. Jedan od tih desio se na ulazu u tunel Vranduk.

Ova informacija za portal N1 potvrđena je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Naime, kako su nam kazali dva vozila su oštećena,piše N1

“Došlo je do obrušavanja na ulazu u tunel Vranduk. Prema trenutnim informacijama dva vozila su oštećena, jedna osoba je povrijeđena. Još uvijek nije poznat stepen povrede. Naši su ljudi na terenu i rade na sanaciji štete”, kazali su nam iz Operativnog centra MUP-a ZDK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh