Vijesti

Protest podrške narodu Palestine ispred Delegacije EU u BiH: “Netanyahu zaslužuje isti pristup kao Putin”

U Sarajevu su se danas održali novi protesti podrške palestinskom narodu – ovoga puta desetak građana okupilo se ispred Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Okupljanje je organizovala neformalna grupa građana.

Cilj je bio apelovati na zemlje Evropske unije da prekinu neupitnu podršku Izraelu.“Želimo da se EU prestane ponašati licemjerno i imaju isti pristup prema ovome kao što su imali prema ruskom napadu na Ukrajinu. Želimo da osude Netanyahua i njegovu vladu koja je najkonzervativnija u historiji Izraela i ubila je više od 20.000 civila u zadnja dva mjeseca. Želimo da ga osude za ratne i zločine protiv čovječnosti. Ovim skupom želimo i ljudima poručiti da je podrška EU Izraelu mnogo veća nego što oni misle i da nije počela 7. oktobra. EU podržava dvije najveće vojne firme koji direktno podržavaju IDF. Direktno podržavaju i izraelske univerzitete, koji omogućuju propagandu i širenje mržnje prema Palestincima”, saopštio je jedan od organizatora za N1.

Ponovio je – Netanyahu zaslužuje isti pristup kao i ruski predsjednik Vladimir Putin


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh