Vijesti

Novi skandal u režiji Sanje Vulić: Schmidta nazvala sljedbenikom “nacističke ideologije”

Ko je Christian Schmidt da bilo koga brani u BiH? Sljedbenik nacističke ideologije bi nekoga da “štiti”!? Srbi tokom svoje historije veoma dobro znaju kakva je to ideologija, ali i kako se danas ponašaju njeni sljedbenici, a posebno kako “štite””, istakla je Vulić.

Ona je rekla za Srnu da će vrlo rado podsjetiti Schmidta na “njegovu sramnu političku karijeru obilježenu nizom skandala, a najveći je kada se kao državni sekretar za odbranu zalagao da rehabilituje Vernera Moldersa, nacističkog pilota Luftvafea ratnog vazduhoplovstva nacističkog njemačkog Vermahta.”

“I sada bi jedan takav, koji je mimo svih procedura došao u BiH, lažno se predstavljajući za visokog predstavnika, nekoga da štiti. Isti onaj koji donosi zakone, naređuje sudske procese protiv legalno izabranih predstavnika RS, prijeti, ucjenjuje… Ne znam šta je sljedeće, možda da donese zakon da svi Srbi moraju da nose žute trake oko ruke. Ništa nas od njega ne može iznenaditi, pa ni to”, naglasila je Vulić.

Ona je rekla da se s razlogom pita da li je “Schmidt došao u BiH sa željom da završi ono što njegovi prethodnici nisu završili 1945. godine.”

Ona je kazala da bi “njemačkom turisti bi bilo najpametnije da spakuje svoje kofere i vrati se kući.”

“Jedino što može bar malo spasiti sljedbenika nacističke ideologije od daljeg srozvanja i debakla je to da pobjegne iz BiH glavom bez obzira i svoju sramnu karijeru, koju je zakucao u BiH, završi sakriven u mišijoj rupi u nekom selu u Bavarskoj”, zaključila je,piše Crnahronika


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh