Vijesti

Brojne reakcije na društvenim mrežama nakon izjave Nikšića u Banjoj Luci

Nikšić je kazao da su partizani porazili četnike u Drugom svjetskom ratu

Premijer FBiH Nermin Nikšić na društvenim mrežama izazvao je brojne reakcije zbog izjave koju je dao u Banjoj Luci, gdje se nalazio sa drugim liderima trojke povodom Dana državnosti.

Naime, lideri trojke su u Banjoj Luci dočekani sa zvižducima okupljenih pripadnika BORS-a, a Nikšić je na pitanje novinarke da li je došao da provocira kazao:

– Neko je sve njih prevario. Partizani su porazili četnike u 2. svjetskom ratu. Banja Luka je u Bosni i Hercegovini, ne u Srbiji – poručio je Nikšić, koji je u nastavku odgovorio i na novinarsko pitanje “da se Banja Luka nalazi u RS koja ne priznaje ovaj praznik“.

– Da, ali se Republika Srpska nalazi u Bosni i Hercegovini. I kada putujete u Srbiju putujete sa pasošem kao Bosanci – kazao je Nikšić,piše Avaz

Na to je reagovao i Nebojša Krstić, bivši šef kabineta nekadašnjeg predsjednika Srbije Borisa Tadića.

– Partizani nisu porazili četnike. Četnike su porazili Englezi… izdajom – napisao je Krstić.

Na Krstićevu objavu uslijedili brojni komentari: „Koliki li je taj tvoj rezervoar gluposti“, „Bitno je da se svi slažu da su četnici poraženi“, samo su neki od komentara na Krstićev tvit.

Komentari su uslijedili i na Nikšićevu objavu direktno: „Što ti treba ovo, znaš da te cijenim, to treba da ti bude preče od bilo čijeg mišljenja u RS. Ti si gospodin, imaš državnički kapacitet, treba da budeš ključni čovjek za normalizaciju odnosa. Zato ubuduće pusti populiste i smiri tog tvog ludog Milojka“, „Sa silom samo silom“, „Sve čestitke za posjetu našoj Banjoj Luci“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh