Vijesti

ADVOKAT UBICE IZ SARAJEVA: “Ljubav je nepredvidiva, kada hoće neko da te ubije, on će te ubiti”

Jasno je da je Mehmedbašićeva uloga kao advokata da brani interese svojih klijenata, ali ovakve izjave su, najblaže rečeno, skandalozne i degutantne

Ubistvo Emire Maslan u sarajevskom naselju Alipašino Polje, koju je jučer usmrtio bivši partner Anel Bećirović, potreslo je javnost u glavnom gradu BiH.

Podsjetimo, Anel Bećirović ranije je bio osuđen za nasilje nad Emirom Maslan, a osim fizičkog nasilja nad nesretnom ženom, koje je jučer kulminiralo svirepim ubistvom pred očima njihovog četvorogodišnjeg djeteta, policiji je Bećirović “odranije poznat” i po posjedovanju i korištenju narkotika. On je bio narkoman. Maltretirao je na svaki način, niko je nije htio zaštititi, pomoći joj da obezbijedi siguran život za sebe i dijete. Prijetio je i njenoj porodici – ispričala je za portal Crna hronika žena koja je sa Emirom provela određeno vrijeme u sigurnoj kući.

Dodaje kako se Emira borila da dijete zaštiti od trauma i stresa, jer je svaki susret sa Bećirovićem za nju i dijete bio nova trauma, novo iživljavanje, udarci i bol.

– Borila se da dijete zaštiti. Žalila se na rad Centra za socijalni rad Novo Sarajevo. Posebno je bila razočarana kada joj je socijalna radnica rekla da će je Centar tužiti jer ne da dijete ocu, narkomanu – ističe ona.A on je dolazio po njega kada je htio, nije ga vraćao na vrijeme, isključivao bi telefon kada ga uzme – dodaje sagovornica.

I dok je bh. javnost šokirana novim slučajem femicida u BiH, uz pitanje koja će žena biti sljedeća žrtva ne samo nekog novog Bećirovića, već i institucija koje očigledno nemaju kapacitete da pruže adekvatnu zaštitu žrtvama nasilja, poznati sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Anela Bećirovića, stravični zločin pokušava relativizirati kroz izjave novinarima da je femicid koji se sinoć dogodio u Sarajevu bio “tragičan kraj jedne ljubavi”, te tvrdnjama kako je ubica bio “požrtvovan suprug i otac”?!

“Prvo da kažem o historijat o Anelu Bećiroviću. To nije nasilna osoba. On je u ove probleme upao iz emotivnih razloga. Oni su se razišli, bio je neki sukob površinski, potpisali su nagodbu na tri mjeseca. Činilo mi se da su popravili odnose. Uvijek mi je govorio da je voli i da voli dijete. Izgleda da je zbog pretjerane emotivne scene i razlaza koji nije mogao da podnose došlo do ovog”, kazao je Mehmedbašić zaN1
Komentarišući činjenicu da je njegov branjenik i ranije bio osuđen za nasilje u porodici, Mehmedbašić je za N1 rekao: “To je bilo nasilničko ponašanje, nisu bili u braku. Imali su dijete. On je svaki dan plakao u zatvoru i nesumnjivo je da je volio.”Mehmedbašić je potom dodatno obrazložio kako brojni njegovi klijenti, koji su u posljednje vrijeme zatvoreni u KPZ Zenica, “nisu uopšte kriminalci”, ali su, kako kaže, “pokazali neku eksplozivnost u braku”.

Svoje iznošenje medijske odbrane ubice Bećirovića, Omar Mehmedbašić zaključio je riječima: “Ljubav je nepredvidiva stvar, kada hoće neko da te ubije, on će te ubiti.”

Dakle, Mehmedbašić evidentno pokušava ubijediti javnost, a izvjesno je da će pokušati u to uvjeriti i sud, da su za zvjersko ubistvo Emire Maslan krivi ljubav i „burne emocije“ proistekle iz te velike ljubavi, a ne njegov klijent koji je “ljubavne nesporazume” odlučio riješiti hladnokrvnom likvidacijom svoje bivše partnerice?!

Jasno je da je Mehmedbašićeva uloga kao advokata da brani interese svojih klijenata, ali ovakve izjave su, najblaže rečeno, skandalozne i degutantne, čak i iz usta nekoga ko je plaćen za takav “đavolji” posao…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh