Vijesti

Izraelska vojska: Zarobljene desetine palestinskih boraca, bombardovano 800 ciljeva u Gazi

Postoje teška pitanja koja treba postaviti i temeljna istraga je opravdana, naveo je on

Daniel Hagari, portparol izraelske vojske (IDF), izjavio je kako “unutar Izraela još uvijek postoje neprijateljske snage, dio infiltratora je pokušao da pobjegne nazad u Gazu i ubijeni su na ogradi.”

– Postoje teška pitanja koja treba postaviti i temeljna istraga je opravdana. Izraelska javnost zaslužuje odgovore, a naša je odgovornost da ih pružimo – rekao je Hagari.

Zemlja usred rata
Naveo je kako je zemlja usred rata.

– IDF je u potpunosti angažovan u napadu i porazu neprijatelja. Prvo ćemo se boriti, a onda ćemo istražiti – pojasnio je on za izraelski “Haaretz”.

Hagari je rekao kako su snage IDF-a bile angažovane na više područja.

– Posljednjih sati naše snage su se borile na periferiji izraelske granice sa Gazom kako bi očistile područje od infiltratora.

Veliki napad na Beit Hanoun
Naše trupe su naišle na neprijateljsku vatru u Be’eri, bavili su se infiltratorima u Kfar Azza komuni, vodili su pomorske operacije u Zikimu, te se borili u Nahal Ozu, Kissufimu i drugim lokacijama – kazao je Hagari.

IDF je pokrenuo veliki napad na Beit Hanoun, koji je izveden u tri ture, uključujući više od 50 borbenih aviona. Bacili su desetine tona municije na to naselje. Ukupno, 800 meta širom pojasa Gaze je pogođeno u dosadašnjem toku rata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh