Vijesti

U Francuskoj nestala djevojčica (15): Pretražen je auto poznate porodice

U subotu, između 11.15 i 11.30 sati, dvije su svjedokinje vidjele Linu kako ide cestom prema stanici na kojoj je trebala sjesti na voz za Strazbur

nestala djevojčica - Twitter

U Francuskoj je u subotu nestala 15-godišnja Lina, policija od tada za njom traga bez prestanka, a danas su došli do novih informacija koje su pokrenule “veliku koordiniranu akciju”, rekla je državna tužiteljica Savernea Aline Clerot.

Dodala je da se operacija odvija na “nekoliko tačaka u potencijalnom području Linina nestanka”, u Bas-Rhinu, i “odnosi se na informacije korisne za istragu koje se moraju provjeriti”.
Sedam dana prikupljali informacije

– Nakon sedmodnevne faze prikupljanja informacija, sada je vrijeme da istražitelji provjere sve elemente koje su prikupili, bilo digitalno ili iz svjedočanstava, da istraže ili zatvore tragove – objasnio je blizak izvor istrazi, a prenosi AFP.

U Belefoseu, gradu udaljenom sedam kilometara od Saint-Blaise-la-Rochea, gdje je Lina nestala, danas je pretražen automobil. Tehničari u bijelim kombinezonima, s maskama i rukavicama, pročešljali su tamnoplavi automobil prije nego što su napustili mjesto događaja.

– Inspekcija automobila u Belefoseu od strane tehničara za kriminalističku identifikaciju iz grupe policije Bas-Rhin dio je ovih provjera, ali bit će i drugih – dodao je ovaj izvor.

– Kada ste gradonačelnik veličine sela poput Belefosea, poznajete svakoga – rekla je danas gradonačelnica Alis Morel (Alice). Automobil koji su pregledali istražitelji pripada, prema njenim riječima, “časnoj i poznatoj porodici” u selu.

– Mi smo malo planinsko selo koje nije naviknuto na takve akcije i to neizbježno uzrokuje nemir među ljudima – nastavila je.
Tinejdžerka nestala u subotu ujutro

– Ali mislim da se svi elementi moraju analizirati, provjeriti, pokušati pronaći i najmanji trag i uspjeti riješiti ovu nesretnu vijest koja pogađa sve nas, pa i cijelu našu dolinu.

Tinejdžerka je nestala u subotu ujutro nakon što je napustila svoj dom i otišla na stanicu Saint-Blaise-la-Roche, oko tri kilometra udaljenu, kako bi posjetila dečka u Strazburu. Nakon njenog nestanka organizirano je nekoliko potraga, ali nisu otkrile nikakve uvjerljive tragove u šumovitom i krševitom području smještenom u podnožju masiva Vosges.

U subotu, između 11.15 i 11.30 sati, dvije su svjedokinje vidjele Linu kako ide cestom prema stanici na kojoj je trebala sjesti na voz za Strazbur. S obzirom na to da nije stigla, njen dečko alarmirao je Lininu majku koja je oko 14.15 sati nazvala Hitnu pomoć.

Pregledom snimaka videonadzora u vozu kojim je Lina trebala ići, kao i na stanici u Strazburu pokazalo se da nije ušla u voz. Nije pronađen nikakav trag na kolniku ili bankini gdje je pješačila, a koji bi upućivao na saobraćajnu nesreću, objasnio je u utorak tužitelj. Njen mobitel, koji nije pronađen, prestao je raditi u subotu oko podneva. Lina je jedina kćerka majke koja radi kao medicinska sestra, a roditelji su joj razvedeni. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh