Vijesti

Borjana Krišto razgovarala s ambasadorom Murphyjem o vitalnoj važnosti odbrane BiH

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u Sarajevu s ambasadorom SAD-a u BiH Michaelom Murphyjem o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i aktivnostima koje vlasti na državnoj razini provode s ciljem približavanja Evropskoj uniji.

Borjana Krišto - Vijeće ministara BiH

Borjana Krišto se zahvalila ambasadoru Murphyju na kontinuiranoj potpori koju Sjedinjene Američke Države pružaju Bosni i Hercegovini na njezinom putu integriranja u Evropsku uniju.

Ona je istaknula kako nedavno usvajanje reformskih zakona pokazuje neupitnu opredijeljenost Bosne i Hercegovine nastavku ispunjavanja uvjeta za daljnji evropski put. Dodala je da su u tijeku konstruktivni razgovori o ispunjavanju preostalih uvjeta za napredak naše zemlje u procesu evropskih integracija te kazala kako očekuje uspjeh u tom pravcu.

Michael Murphy je poručio da je sa Krišto danas razgovarao o vitalnoj važnosti odbrane BiH i njenih državnih institucija od napora da se one potkopaju, posebno od strane vladajuće koalicije u RS.

“Najbolji način da se zaštiti BiH i izgradi bolja budućnost koju njeni građani zaslužuju je da odgovorni lideri poštuju Dejtonski mirovni sporazum, ostave svoje uske političke interese po strani i donose reforme koje u potpunosti ispunjavaju evropske i međunarodne standarde za demokratiju, vladavinu prava i ekonomski rast”, poručio je. prenosi KLix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh