Vijesti

U poplavama u Grčkoj 14 mrtvih

Broj poginulih u poplavama koje su poharale centralnu grčku regiju Tesaliju je porastao pa je sada ondje evidentirano četrnaest smrtno stradalih, objavili su vatrogasci.

Tijela 65-godišnjeg muškarca i njegove 88-godišnje majke pronađena su blizu grada Kardica, gdje spasioci bez prekida nastavljaju tražiti nestale.

Po prethodnom izvještaju bilo je dvanaest mrtvih. “Od utorka, 5. septembra ujutro do nedjelje ujutro 10. septembra spašeno je 4250 ljudi. Svi su prevezeni na sigurno”, stoji u saopćenju grčkih vatrogasca, a Civilna zaštita obavijestila je da se za pet osoba još uvijek traga i da se smatraju nestalima.

U gradu Volosu još je problematična opskrba vodom jer je dio vodoopskrbne mreže uništen u oluji. Grčko ministarstvo zdravstva upozorilo je da “voda nije za piće”. Struje i vode još nema ni u području planine Pelion, a oluja Daniel je u ponedjeljak i utorak pogodila pokrajinu Magneziju i oštetile glavne ceste.

Razorna oluja uslijedila je nakon velikih šumskih požara u kojima je tokom ljeta u Grčkoj smrtno stradalo 26 ljudi. Gotovo u isto vrijeme, u Turskoj i Bugarskoj, dvjema zemljama koje graniče s Grčkom, od posljedica obilnih kiša proteklih je dana smrtno stradalo 12 osoba, prenosi Index.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh