Vijesti

Ko ima razlog da strahuje: FUP vještači mobitel ubice Nermina Sulejmanovića, ko ga je zvao i otkrio mu gdje se krije Nizama!?

Sve bi to moglo otkriti s kojim sudijama i policajcima je Sulejmanović razgovarao, ali i ko je bio krtica i otkrio adresu njegove nevjenčane supruge

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) danas su, prema naredbi pravosudnih organa, počeli s vještačenjem mobitela (marke Iphone) pronađenog kod ubice Nermina Sulejmanovića, koji je prošlog petka ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i još dvije osobe.

Ubio se na farmi
U svom krvavom piru Sulejmanović je ranio i tri osobe, a zatim, nakon što je okružen na farmi, izvršio samoubistvo pucnjem u glavu.

On je ubistvo supruge Nizame Hećimović prenosio uživo na Instagramu.

Ovaj slučaj potresao je bh. javnost jer je Općinski sud u Gradačcu odbio da mu odredi mjeru zabrane prilaska i uzemiravanja Nizame, uz obrazloženje da policija nije dostavila materijalne dokaze.

Međutim, svjesno su zanemarili izjavu žrtve i zabilješku policije da ju je Sulejmanović pretukao “jer mu hrana nije bila ukusna” i da je imala vidljive povrede,piše Avaz

Da stvar bude gora, Uprava policije MUP TK-a danas je raskrinkala sutkinju Lejlu Numanović i predsjednicu Suda Slobodanku Kojić, koje su tvrdile da nisu mogle bez dokaza odrediti mjeru zabrane.

Uprava policije je saopćila da je Općinski sud u Gradačcu ranije prihvatio 16 zaštitnih mjera prema devet osoba, a da su odbili samo zaštititi Nizamu! U svim ranijim slučajevima, “utvrđeno je da su sve zaštitne mjere do sada izrečene na osnovu istog obima dokaza”.

Sada se istražuje ko je sve pomogao ubici. Od policajaca, sudija, tužioca…

Odlukom komesara MUP-a TK Dževada Kormana jutros je suspendirana policajka koja je s njima imala kontakte Dženana Selimović.

Ali, vjeruje se da nije jedina. Zato je sada ključno šta će pokazati vještačenje Sulejmanovićevog mobitela.

Ko je krtica
Ranije je i ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić dao smjernice sigurnosnim službama za vještačenje telefona Nermina Sulejmanovića, trostrukog ubice iz Gradačca.

Sve bi to moglo otkriti s kojim sudijama i policajcima je Sulejmanović razgovarao, ali i ko je bio krtica i otkrio adresu njegove nevjenčane supruge Nizame Hećimović koju je ubio.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh