Vijesti

Oni su OPSJEDNUTI KONTROLOM! Najljepše se osjećaju kada imaju MOĆ nad drugim LJUDIMA, tako pokušavaju da pobjede NESIGURNOST

Potrebom za dominacijom često se povezuje sa dubokim kompleksima.

Horoskop - Profimedia

U prirodi svakog čovjeka leži potreba za osjećajem kontrole. To može biti potreba za kontrolom nad vlastitim životom, sudbinom, raznim događajima ili, u nekim slučajevima, kontrolom nad drugima.

Kontrola nad drugima često se povezuje s potrebom za dominacijom, a ponekad leži i u strahu od nesigurnosti.

Dok je za neke ljude ona nužna da bi se osjećali upotpunjeno, drugi se osjećaju ugroženo ili nelagodno kada se nađu pod tuđom kontrolom. Ali, jeste li znali da se sklonost kontrolisanju drugih ljudi može povezati s vašim horoskopskim znakom?

U nastavku otkrivamo koji horoskopski znakovi vole držati sve pod kontrolom.

Ovan

Ovnovi su prirodni vođe i često se osjećaju najugodnije kada kontrolišu sve. Njihova strastvena i energična priroda može ih pokrenuti da preuzmu vođstvo čak i kada to nije nužno. Iako njihova namera obično nije zlonamjerna, Ovnovi ponekad moraju paziti da ne postanu previše dominantni.

Lav

Lavovi su kraljevi Zodijaka i vole biti u centru pažnje. Imaju prirodnu harizmu koja privlači druge ljude, ali takođe imaju potrebu za kontrolom nad situacijama i ljudima oko sebe. Njihova potreba za priznanjem i ljubavi može ih naterati da preuzmu kontrolu čak i kada to nije potrebno.

Škorpija

Škorpije su poznate po svojoj intenzivnosti i strasti. Imaju snažnu volju i kad žele nešto postići, malo je toga što ih može zaustaviti. Ponekad njihova potreba za kontrolom proizlazi iz duboke emocionalne nesigurnosti. Žele imati moć nad drugima kako bi se sami osećali sigurno i stabilno.

Jarac

Jarčevi su disciplinovani, organizovani i odgovorni. Ponekad smatraju da znaju najbolje i da se niko ne može mjeriti s njima. Njihova želja za uspjehom može ih podstaknuti da preuzmu kontrolu nad projektima ili čak nad ljudima koji ih okružuju, piše Srbija Danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh