Vijesti

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U SLOVENIJI: Vjetar čupao drveće i nosio krovove, evo koji dijelovi zemlje su NAJVIŠE STRADALI

Očekuje se da će se vrijeme postepeo stabilizovati u srijedu.

Espreso.co.rs

Slovenačke vlasti upozoravaju na nastavak nevremena ili jake kiše u utorak, a postoji i opasnost od poplave, naročito na sjeveroistoku te zemlje. Narandžasto upozorenje je na snazi za cijelu Sloveniju, a na jugu postoji mogućnost popodnevne oluje sa gradom, javlja “Večernji list”.

Zapadni dijelovi Slovenije i celjsko područje na istoku zemlje najviše su stradali u nevremenu koje je u ponedjeljak uveče i utorak ujutro pogodilo tu zemlju.

U pojedinim dijelovima zapadne Primorske i istočne Štajerske nema struje. Bez struje je ostalo oko 1.800 korisnika u području Slovenske Bistrice i Ptuja, saopštio je “Elektro Maribor”.

Struje je nestalo i na području Celja, a nastala su i druga oštećenja na lokalnoj infrastrukturi. Prema podacima “Elektro Celja”, bez struje je u utorak ujutro bilo više od 1.500 korisnika. Pojedini vozovi kasniće zbog nevremena, saopštile su Slovenačke željeznice.

U sjevernom delu Primorske pao je grad koji je oštetio krovove, prozore i automobile. Oko 6.000 korisnika ostalo je bez struje na širem području Nove Gorice na zapadu zemlje, gdje su snažni udari vetra čupali drveće i rušili krovove.

Očekuje se da će se vrijeme postepeno stabilizovati u srijedu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh