Vijesti

Potvrđena optužnica za smrt djevojčice Džene Gadžun

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić.

Suad Rožajac optužen je za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, saopćeno je iz Tužilaštvo KS.

Djevojčica Džena Gadžun u novembru 2021. godine operisana je u privatnoj klinici “Bejtović” u Sarajevu. Tokom rutinske operacije došlo je do komplikacija te je ona prebačena na KCUS, gdje je 14. novembra, preminula.

Operaciju je izvodila doktorica Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da nije posjedovala privremenu licencu za dopunski rad,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh