Vijesti

Vučić: U BiH će biti teška situacija nakon 12. jula

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će nakon 12. ili 13. jula u BiH i RS biti napeto.

On je tokom obraćanja javnosti tokom koga je najviše govorio o situaciji na Kosovu, kratko prokometnarisao i stanje u BiH i RS.

“Danas nisam govorio o situaciji u BiH i RS. Tamo će biti mnogo ozbiljno i teže poslije 12. i 13. jula”, kazao je kratko Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, u obraćanju javnosti, rekao je da je u toku tiho etničko čišćenje na Kosovu!

Ta akcija je krenula još prije godinu dana u Štrpcu, a njen cilj je da se sklone, pohapse ili ubiju svi viđeniji Srbi. Ne spremamo se ni za kakav rat, ali od naredne nedjelje zabrana izvoza oružja i municije.

– Danas nam se zemlja nalazi u najtežoj situaciji, ne svojom krivicom već aktivnostima režima u Prištini. Već 11 godina učestvujem u dijalogu… I kažem da je u toku tiho etničko čišćenje i želim da vas obavijestim da je u toku dobro planirana i organizovana akcija progona Srba koju podržavaju i neki međunarodni krugovi – kaže predsjednik Srbije dodajući da će reći i šta je to što mi planiramo a šta ćemo stvarno učiniti.

– Ta akcija je krenula još prije godinu u Štrpcu, a njen cilj je da se pohapse ili ubiju svi viđeniji Srbi – naglasio je Vučić i rekao da je ta akcija brižljivo pripremana čemu je prethodila potpuna kriminalizacija srpskog naroda u kojoj su učestvovali strani, ali i domaći mediji potpomognuti iz inostranstva,pišu Vijesti

Vučić je naglasio da se Srbija ne sprema ni za kakav rat, ali je spremna da sačuva živote srpskog naroda. Prethodno je rekao da će tokom naredne nedelje zabraniti izvoz municije za slučaj agresije na Srbiju, te da je čitava logistika završena i provjereno koliko ima goriva poput dizela za 92 dana i benzina za 84 dana.

Vučić je najavio da će tražiti razgovor sa šefom NATO-a Jensom Stoltenbergom, a nakon toga i hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN) zbog situacije na Kosovu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh