Vijesti

Završen sastanak lidera vlasti u FBiH: Bez izjava za medije

U zgradi Delegacije Evropske unije u Sarajevu završen je sastanak predstavnika Trojke i HDZ-a sa šefom Delegacije EU u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom

Radnom ručku prisustvovali su Nermin Nikšić lider SDP-a BiH, potpredsjednik NiP-a Denis Zvizdić, lider Naše stranke Edin Forto, Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, kao i Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH.

Nakon završenog sastanka nije bilo izjava za medije.

Parlamentarna većina zapala je u krizu nakon što već dva mjeseca nije održana sjednica Parlamenta FBiH. Sporna su imenovanja, prije svih Marija Vukoje u Ustavni sud BiH i Arnela Isaka u rukovodstvo Parlamenta.

Iako su proteklih dana stranke većine pokušale uvjeriti javnost da je sve uredu, današnji sastanak pokazuje da u koaliciji nešto ne štima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh