Vijesti

SPASIOCI DJECU IZNOSILI PREKO NABUJALE VODE, ANGAŽOVANO SKORO 100 LJUDI: Jako nevrijeme pogodilo Srbiju

Tokom današnjeg dana nevrijeme je zahvatilo veći dio teritorije Republike Srbije, a vanredna situacija proglašena je na dijelu teritorije opštine Požega u mesnim zajednicama Otanj, Jelen Do, Popratište, Tučkovo, Zaselje i Vranjani.

nevrijeme u Srbiji - MUP Srbija

Kako je saopštio MUP Srbije, na snazi je i dalje vanredna situacija koja je jučer proglašena zbog posljedica izazvanih velikim padavinama na dijelu teritorije grada Užica u mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, ukupno 95 vatrogasaca-spasilaca sa 47 vozila, 34 pumpe za ispumpavanje vode i osam pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca angažovani su od juče na evakuaciji građana, crpljenju vode i gašenju požara koji su izazvani udarom groma.

Na teritoriji zahvaćenim vremenskim nepogodama danas je evakuisano dvoje djece u Futogu, što je ukupno 12 evakuisanih lica od početka jučerašnjih padavina (osam iz Užica i opštine Kosjerić, jedno iz Čačka, i jedna osoba iz Ivanjice).

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana na teritorijama zahvaćenim vremenskim nepogodama, bilo je ukupno 29 intervencija crpljenja vode u Užicu, Čačku, Valjevu, Kragujevcu, Novi Sadu, Jagodini i Kraljevu – navodi se u saopštenju. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh