Vijesti

Predložen jednomjesečni pritvor za Hadžibajrića i Destanović

Postupajući tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo predložili su Kantonalnom sudu u Sarajevo određivanje jednomjesečnog pritvora Ibrahimu Hadžibajriću i Almi Destanović.

Pritvor osumnjičenom Hadžibajriću predložen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok je Almi Destanović pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla ponoviti krivično djelo – saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Naime, Destanović i Hadžibajrić uhapšeni su u sklopu akcije kodnog naziva “Start” zajedno sa Elmedinom Karišikom i Seidom Hadžibajrićem.

Tužilaštvo ih tereti za krivična djela organizirani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, pranje novca te primanje i davanje dara,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh