Vijesti

Nakon dva zemljotresa: Rođeno skoro 6.500 beba

Svako rođeno dijete je nada, rekao je Koča

bebe - Twitter

Skoro 6.500 beba rođeno je u južnoj Turskoj nakon dva zemljotresa koji su potresli region ranije ovog mjeseca, rekao je turski ministar zdravstva Fahretin Koča (Fahrettin Koca), javlja Anadolija.

– Ukupno 6.447 beba rođeno je u regionu pogođenom zemljotresima od prvog dana katastrofe. Svako rođeno dijete je nada – rekao je Koča u Koordinacionom centru turske Uprave za katastrofe i vanredne situacije (AFAD) u Hataju.

Bebama je poželio lijep i dug život.

Koča je rekao da se “bebama i njihovim majkama bez prekida pružaju neophodne zdravstvene usluge”.

Više od 51.150 pacijenata i povrijeđenih prebačeno je iz područja zemljotresa u bolnice u drugim gradovima, rekao je Koča.

Kazao je i da je u zoni katastrofe uspostavljeno ukupno 114 jedinica za hitne slučajeve i 25 mobilnih bolnica. Broj poginulih u razornim zemljotresima na jugu Turske povećan je na 40.642. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh