Vijesti

Zelenski: Ciljevi Rusije uveliko prevazilaze rat u Ukrajini

Jedan od ciljeva Moskve je i globalni udar protiv demokratije, kazao je

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski (Zelensky) u posljednjem video obraćanju upozorio je kako ciljevi Rusije uveliko prevazilaze trenutni rat protiv Ukrajine.

Zelenski je poručio da krajnji cilj ruskog vodstva ne samo zauzeti teritoriju Ukrajine, već raskomadati cijelu srednju i istočnu Evropu, te tako zadati globalni udarac demokratiji.

– Jedan od ciljeva Moskve je i globalni udar protiv demokratije – kazao je Zelenski.

Ukrajinski predsjednik istakao je da su u slobodnom svijetu manje-više svi shvatili šta se dešava u Ukrajini. Dodao je kako bi novi ruski napadi na Ukrajinu, kao oni u regiji Odese na jugu zemlje ili u Donbasu na istoku, donijeli Rusiji velike gubitke, koji bi došli kao rezultat novog paketa sankcija.

Zelenski je skrenuo pažnju i na nuklearnu opasnost.

– Nakon svega što je ruska vojska učinila u zoni Černobila i u nuklearnoj elektrani Zaporožje, niko se na svijetu ne može osjećati sigurnim znajući koliko nuklearnih objekata, nuklearnog oružja i povezanih tehnologija ima ruska država – poručio je Zelenski,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh