Vijesti

‘Širi se oblak otrovnog dima. Ako krene prema vama, sklonite se’: Rusija pogodila spremnik dušične kiseline?!

Stanovnici su upozoreni da ostanu u zatvorenom prostoru ili da nose masku umočenu u otopinu natrija, rekao je načelnik Luganske regionalne vojne uprave

Rusija je pogodila spremnik dušične kiseline u gradu Rubižneu na istoku Ukrajine, uzrokujući oblak otrovnog dima koji je prekrio područje, tvrde ukrajinski dužnosnici.

Stanovnici su upozoreni da ostanu u zatvorenom prostoru ili da nose masku umočenu u otopinu natrija, rekao je načelnik Luganske regionalne vojne uprave.

– Bolje je pričekati unutra, ova kiselina će se razgraditi nakon kiše. Ali nitko ne zna kada će pasti kiša. Stoga, molim vas, gledajte ovaj ružičasti oblak i ako krene prema vama, molim vas, sakrijte se unutra i pričekajte unutra. Ovo je bio izravan pogodak – objavio je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh