Vijesti

SLADIĆ OTKRIO KAKVO ĆE VRIJEME BITI TOKOM RAMAZANA: PRVI I ZADNJI DAN UVIJEK BUDU ISTE VREMENSKE PRILIKE

Bosanskohercegovački meteorolg Nedim Sladić objavio je kakvo vrijeme nas očekuje tokom muslimanskog mjeseca posta – ramazana.

Nedim Sladić - N1

Kako je naveo u svojoj objavi, od 2. aprila, kada nastupa ramazan, očekuje nas kiša.

Konkretnija kiša pred sami ramazan. Prolazno malo hladnije od prosjeka od ramazana – napisao je Sladić.

Govoreći o vremenskoj prognozi za april, ranije je Sladić kazao kako se može očekivati još mraza na području centralne i istočne Bosne, ali ne dugotrajno. Također, dobra vijest za poljoprivrednike je da će biti i vlažnijih dana.

Bit će prodora toplih zračnih masi sa Mediterana i sjevera Afrike, a s druge strane prodora hladnoće sa sjeveroistoka Evrope. Ne možemo isključiti snijeg, ali poremećaj koji smo imali prošle godine kada je snijeg pao na jugu Hercegovine u aprilu ne bi trebali očekivati – rekao je Sladić.
Naveo je i to kako je čuvena izreka za mjesec ramazan, kako bude prvi dan da će takvo vrijeme biti isto i posljednjeg dana, poprilično tačna.

Ja to pratim od 2012. godine i svake godine bude isto vrijeme na prvi i zadnji dan ramazan – rekao je Sladić. prneosi 2Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh