Vijesti

OBJAVLJEN SNIMAK BITKE TENKOVA U MARIUPOLJU Stoltenberg zapretio Kini! Putinov saradnik napustio Rusiju (FOTO/VIDEO)

U toku je 30. dan ruske vojne intervencije u Ukrajini. Ukrajinska služba za odbranu od špijunaže izjavila je da je sprečila atentat na predsednika Vladimira Zelenskog.

Dmitri Peskov otkrio je da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje samo ako njeno postojanje bude realno ugroženo. Džozef Bajden danas putuje u Brisel, na sastanak sa liderima EU i NATO. Pratite naš blog uživo o svim dešavanjima u vezi sa tekućom krizom.

Juče su jedinice Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije izvršile udare po ukrajinskim položajima na aerodromu u Kramatorsku.

Nekoliko glasnih eksplozija moglo se čuti sinoć u glavnom gradu Ukrajine dok je grad bio pod 35-osatnim policijskim časom.

Američki predsednik Džozef Bajden danas putuje zajedno sa ministrom odbrane Lojdom Ostinom u Brisel, gde se sastaje sa partnerima iz NATO i EU povodom krize u Ukrajini.

Ukrajinski lider Vladimir Zelenski se putem video poruke obratio narodu i rekao da 100.000 ljudi živi u opkoljenom gradu Mariupolju u nehumanim uslovima, bez hrane, vode i lekova.

Irpin ponovo pod kontrolom Ukrajine
Oleksandar Markušin, gradonačelnik kijevskog predgrađa Irpin, rekao je da ukrajinske oružane snage, teritorijalna odbrana i policija „imaju 80 odsto našeg grada pod kontrolom“.

Putinov saradnik napustio Rusiju
Anatolij Čubajs, Izvršni direktor ruskog preduzeća “Ujedinjeni energetski sistem” napustio je Rusiju.

Blumberg primećuje da je Čubajs (66) najviše rangirani zvaničnik koji se razišao sa Kremljom zbog ruskog napada na Ukrajinu.

“EU će plaćati ruski gas u rubljama”
Ruski predsednik Vladimir Putin danas je izjavio da “nema smisla isporučivati robu iz Ruske Federacije u EU i primati robu u njihovoj valuti, te da će plaćanje gasa biti konvertovano u rublje”

Obrt: Belorusija proteruje ukrajinske diplomate
Broj ukrajinskih diplomata u Belorusiji će biti smanjen na pet, ostali će morati da napuste teritoriju republike u naredna 72 časa, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Belorusije

Hakeri obrisali bitne podatke “Rosnjefta”
Ukrajinci su izvršili sajber napad na filijale Rosnjefta u Nemačkoj, uništeno je 20 GB informacija koje su važne, tvrdi Marija Zaharova.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije navela je na Telegramu da su “proukrajinski sajber-ratnici” prodrli u unutrašnju mrežu naftne rafinerije.

Traju borbe u Mariupolju

Japan: Još podrške Kijevu, još sankcija Moskvi
Japanski premijer Fumio Kišida saopštio je danas da planira da predstavi više mera podrške Ukrajini i novi paket sankcija Tokija za Rusiju, na sastanku G7 u Briselu.

NAPADNUT KREMLJ
Na zid Kremlja danas je bačen molotovljev koktel. Istraga će utvrditi počinioca, ili počinioce ovog napada. Prema prvim informacijama nema povređenih. Više o ovom incidentu čitajte OVDE.

Ukrajinske vlasti: Ruske snage uništile most u Černihovu
Ruske snage bombardovale su i uništile most u opkoljenom gradu Černihovu, saopštio je danas regionalni guverner Vječeslav Čaus. Kako prenosi AP, most je korišćen za evakuaciju civila i dopremanje humanitarne pomoci


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh