Vijesti

Stejt Department: Blinken i Lavrov će sutra razgovarati

Razgovor bi trebalo da bude prvi direktan dijalog između dvojice najviših diplomata otkako je Vašington podnio svoje pismene odgovore prošle sedmice na bezbjednosne zahtjeve Rusije u vrijeme krize u Ukrajini

Američki državni sekretar Entoni Blinken (Antony) razgovarat će sutra sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom, rekao je portparol Stejt departmenta.

– Očekujemo da će sekretar imati priliku da razgovara telefonom sa ministrom vanjskih poslova Lavrovom sutra ujutru – saopćio je portparol.

Razgovor bi trebalo da bude prvi direktan dijalog između dvojice najviših diplomata otkako je Vašington podnio svoje pismene odgovore prošle sedmice na bezbjednosne zahtjeve Rusije u vrijeme krize u Ukrajini. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh