Vijesti

Lavrov nakon susreta s Blinkenom: Rusija nema namjeru napasti Ukrajinu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da je sastanak s američkim državnim sekretarom Antonyjem Blinkenom bio “koristan” i “otvoren”

Rusija nema namjeru napasti Ukrajinu, Sjedinjene Američke Države će sljedeće sedmice odgovoriti na naše zahtjeve, rekao je ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov nakon današnjeg sastanka s američkim kolegom Antonyjem Blinkenom, javlja Anadolu Agency (AA).

Lavrov se obratio na konferenciji za novinare nakon sastanka s Blinkenom u Ženevi, čija je glavna tema bila ukrajinska kriza.

Rekao je da je sastanak s Blinkenom bio “koristan” i “otvoren”, dodajući da će Sjedinjene Države sljedeće sedmice dati pisani odgovor o sigurnosnim garancijama.

“Blinken mi je više puta rekao da je zadovoljan sastankom i da će im sastanak pomoći da iduće sedmice daju pisani odgovor o sigurnosnim garancijama”, rekao je Lavrov te potvrdio da će se ponovno sastati s Blinkenom nakon odgovora na njihovu ponudu iz SAD-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh