Vijesti

Mirko Šarović stigao na saslušanje u Tužilaštvo BiH

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović stigao je danas na saslušanje u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine vezano za predmet “napad na ustavni poredak”.

Mirko Sarović - N1

Ovaj krivični predmet je formiran zbog odluka NArodne skupštine Republike Srpske o prenosu nadležnosti sa BiH na RS a saslušanje svjedoka i osumnjičenih je započelo juče.

Podsjetimo, juče je saslušan predsjednik SPS-a Goran Selak koji je rekao da su osumnjičeni predsjednici svih političkih partija u RS u predmetu koji se vodi protiv nekoliko osoba zbog sumnje za počinjenje krivičnog djela “napad na ustavni poredak”. prneosi “N1“.

“Meni je predočeno da su osumnjičeni predsjednici svih političkih partija, kao i predlagači zaključaka, kao i deklaracije. Tu je i predsjednica RS kao osumnjičena, predsjednik Vlade RS i šefovi poslaničkih klubova. Dakle osumnjičeni su predsjednici svih partija koji su predlagači tih zaključaka a oni su svakako vladajuća koalicija u RS“, istakao je Selak juče.

Dodao je i da je nekoliko osoba već saslušano u vezi sa ovim predmetom u Tužilaštvu BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh