Vijesti

Danas nastavak sjednice NSRS o Prijedlogu budžeta za 2020.

U Banjaluci će biti nastavljena posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske raspravom po hitnom postupku o Prijedlogu budžeta RS za 2022. godinu u iznosu od 4,024 milijarde KM, što je više za osam miliona KM od rebalansa budžeta RS za 2021. godinu.

vijesti

Ministrica finansija RS Zora Vidović rekla je sinoć, obrazlažući ovu tačku dnevnog reda, koja se razmatra po hitnom postupku, da je budžet u velikoj mjeri socijalni i usmjeren na zaštitu stanovništva, s obzirom na inflaciju prisutnu u cijelom svijetu, ali da je istovremeno raspoređen tako da se povećaju plate radnika i rastereti privreda.

Poslanici će raspravljati i o Prijedlogu zakona o izvršenju budžeta RS za 2022. godinu.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak – po hitnom postupku, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima – po hitnom postupku.

Poslanici su juče po hitnom postupku razmatrali Prijedlog programa ekonomskih reformi RS za period od 2022. do 2024. godine.

Sjednica Skupštine biće nastavljena u 10.00 sati. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh