Vijesti

Kamioni humanitarne pomoći Crvenog polumjeseca Turske stigli u BiH

U okviru pošiljke pomoći Crvenog polumjeseca, za područja pogođena prošlosedmičnim poplavama, obezbijeđeni su hrana, higijenski proizvodi, 100.000 komada zimske odjeće i 1.500 deka

Kamioni pomoći koje je turski Crveni polumjesec poslao za područja koja su prošle sedmice pogođena poplavama u BiH, stigli su u Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

Šef međunarodne delegacije i operativni menadžer turskog Crvenog polumjeseca Anil Kocabal rekao je za AA kako su područjima pogođenim poplavama u BiH obezbijedili hranu, sredstva za higijenu, vodu za piće…

“Humanitarnu pomoć iz Turske, koja se sastoji od tri kamiona, danas stavljamo u naša skladišta u Bosni i Hercegovini”, rekao je Kocabal.

Ističući kako je u okviru pošiljke pomoći također stiglo i 100.000 komada zimske odjeće i 1.500 deka, Kocabal je naveo da će podjela krenuti u najkraćem mogućem roku.

Napomenuo je da će nastaviti s aktivnostima na ovom području.

“Izvršili smo potrebna istraživanja i aktivnosti na terenu. Kao turski Crveni polumjesec, mi stojimo uz Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Kocabal.

Podsjećajući također da je poplava negativno utjecala na ruralna područja, Kocabal je dodao da će se idućih dana provesti program razvoja poljoprivrede i stočarstva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh