Vijesti

Roditelji djevojčice iz Kaknja: ‘Ljekari su nam rekli da je mozak uništen, spaljen, srce radi samo pomoću aparata’

Pozvali su nas svi ljekari na jedan sastanak i rekli su nam da su radili CT mozga, da je mozak potpuno uništen, spaljen, da je izgubio svu funkciju svoju i srce da radi samo pomoću aparata…,kaže majka Amira

Roditelji nesretne djevojčice - depo

Amira i Muris Gadžur, roditelji djevojčice iz Kaknja koja je u toku rutinske oftalmološke operacije u privatnoj ordinaciji pala u komu, i dalje su u bolu i nevjerici. Svaki dan kada dobiju PCR test posjećuju je u Intenzivnoj jedinici Pedijatrijske klinike KCUS-a.

Zdravstveno stanje je isto, kažu za N1.

– Zadnje kad smo bili, pozvali su nas svi ljekari na jedan sastanak i rekli su nam da su radili CT mozga, da je mozak potpuno uništen, spaljen, da je izgubio svu funkciju svoju i srce da radi samo pomoću aparata i to je sve što znamo – kaže majka Amira.

Otac Muris je rekao da svaki put moraju raditi PCR test kako bi ulazili u bolnicu, na intenzivnu, gdje je djevojčica zbrinuta. Rade to privatno, to košta, dodaje, a nisu u posebnom finansijskom stanju. Treba im svaki put dva dana da dobiju test. Privatno su neki dan dali 220 maraka.

Na pitanje N1 da li su bili u Tužilaštvu KS, otac je rekao: “Mi smo jučer samo izjavu dali, oni su rekli da će sve pokrenuti”.

Advokata su kontaktirali, ali rekao im je da je za sada još prerano njegovo angažovanje.

– Šta god da se desi u Božijim je rukama, ali ako je kriv neko, treba da se zna jer ima još djece na ovom svijetu. Možda sutra dođe moje drugo dijete da mora oko operisati, da mi ubiju i drugo dijete. Ako je neko kriv, neka odgovara – ističe majka Amira

Da li je djevojčica iz Kaknja mogla biti operisana na stomatološkoj stolici?

Na pitanje kako je izgledala sala u kojoj je njena kći operisana, majka kaže:

– Samo sam vidjela, isto kad idete zubaru, ona zubarska stolica, nije onaj bolnički krevet, ne znam kako to da nazovem. Uska je bila. A pored je bio sto sa lijekovima i gazama. Ja ništa od aparata okolo nisam vidjela.

Podsjetimo, doktorica Nina Jovanović iz Zenice je radila prvu operaciju prije godinu dana u Kantonalnoj bolnici Zenica. Svaki put ih je upućivala na kontrole u Sarajevo u ordinaciju Halimić, gdje privatno radi. U tih godinu dana došlo je do infekcije i kako im je dr. Jovanović rekla – potrebna je hitna operacija, ali se mora dugo čekati u KB Zenica.

I tako su završili u privatnoj „ordinaciji“. Operaciju je radila upravo dr. Nina Jovanović, koja, kako je N1 saznao nema licencu za rad u Sarajevu, uz asistenciju prof.dr. Jasmin Halimić. Iako ima svoju ordinaciju Halimić, zahvat je rađen u ordinaciji Rožajac/Bejtović,piše N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh