Vijesti

Tahirović pisao Inzku: Zakon o negiranju genocida je spreman, čeka Vaš potpis

Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović pozvao je visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Inzka da ispuni obećanje i proglasi Zakon o zabrani negiranja genocida

Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović uputio je otvoreno pismo visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Valentinu Inzku u kojem ga poziva da, kako je i obećao, proglasi Zakon o zabrani negiranja genocida, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tahirović je u otvorenom pismu obećao da je Inzko 2019. godine na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici, u Potočarima, u samom mezarju obećao da će do 25. godišnjice genocida, tačnije do 11. jula 2020. godine, ukoliko Parlament Bosne i Hercegovine ne donesene zakon, iskoristiti svoja ovlaštenja i proglasiti Zakon o zabrani negiranja genocida, holokausta i drugih ratnih zločina.

“Mi znamo da je Zakon spreman, da čeka samo Vaš potpis. Učinite to za mir, za pomirenje, a posebno zbog obećanja koje ste dali na svetom mjestu za svakog Bošnjaka, za svakog ozbiljnog i normalnog čovjeka. Nije korektno, niti ljudski da prekršite obećano. Uradili ste to, kao međunarodna zajednica, bezbroj puta, budite bar na kraju dosljedni principima koje zagovarate”, poručio je Tahirović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh