Vijesti

U Kantonu Sarajevo 11 novozaraženih koronavirusom, bez preminulih

U Kantonu Sarajevo od COVID-19 oporavilo se deset osoba

U Kantonu Sarajevo je tokom jučerašnjeg dana laboratorijski analizirano 477 uzoraka, od kojih je 11 pozitivno na koronavirus. Od COVID-19 se oporavilo deset osoba i nije bilo preminulih, javlja Anadolu Agency (AA).

Trenutno je u KS hospitalizirano 39 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 24, a u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” njih 15. Nema pacijenata na respiratoru, dok kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti koristi jedan pacijent.

Kanton Sarajevo danas bilježi 202 aktivna slučaja COVID-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalaze 943 osobe. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirane su ukupno 52.582 osobe zaražene koronavirusom i 51.097 izliječenih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je osam dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 13.

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS objavili su da je tokom jučerašnjeg dana aplicirana ukupno 1.131 doza vakcina.

U Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch – Zetra” danas će biti nastavljena vakcinacija i revakcinacija onkoloških pacijenata i građanstva, kao i uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH. Također, planirana je i vakcinacija farmaceutskih radnika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh