Vijesti

U Kantonu Sarajevo još 658 osoba zaraženo koronavirusom, preminulo 15 pacijenata

Trenutno su u KS hospitalizirane 744 osobe, a pomoć respiratora koristi 14 pacijenata

U Kantonu Sarajevo (KS) u protekla 24 sata od testiranih 2.114 osoba evidentirano je 658 novooboljelih od koronavirusa, a preminulo je 15 pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA).

U istom periodu od infekcije koronavirusom oporavile su se 672 osobe.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je 680 osoba, a sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 1.132 oboljela od koronavirusa.

Trenutno su u KS hospitalizirane 744 osobe, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo smještena su 524 pacijenta, a na Covid odjelu Opće bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš” liječi se 220 osoba. Pomoć respiratora koristi 14 pacijenata.

Kanton Sarajevo danas bilježi 5.580 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije.

U osam Covid ambulanti Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledano je 2.156 pacijenata, od kojih je 13 transportovano u Opću bolnicu “Prim. dr Abdulah Nakaš”, dok je 31 osoba transportovana u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. COVID pozivni centar je zabilježio 1.709 poziva, a obavljeno je i 784 razgovora sa pacijentima putem telefonskih brojeva COVID ambulanti.

S obzirom na veliki broj novozaraženih, iz Ministarstva zdravstva KS pozivaju na maksimalno poštivanje epidemioloških mjera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh