Vijesti

U Kantonu Sarajevo 566 novooboljelih, preminulo sedam osoba

Trenutno je u KS hospitalizirano 477 osoba, među kojima sedam koristi pomoć respiratora

U Kantonu Sarajevo (KS) u protekla 24 sata od 1.686 testiranih evidentirano je 566 novooboljelih osoba od koronavirusa, a preminulo sedam pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA)

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u istom periodu od infekcije ovim virusom oporavilo se 358 osoba.

“U proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je 524 osoba, a sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 872 pacijenta”, navode iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Trenutno je u KS hospitalizirano 477 osoba i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo smješteno je 346 pacijenata, a na Covid odjelu Opće bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš” liječi se 131 osoba. Sedam pacijenata koristi pomoć respiratora.

U Kantonu Sarajevo je 3.756 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije.

S obzirom na kontinuirani rast broja novozaraženih, iz Zavoda za javno zdravstvo KS pozivaju na maksimalno poštivanje epidemioloških mjera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh