Vijesti

Građani očekuju da donirane vakcine prvi prime Šefik, Milorad, Željko, Zoran, Bisera, Ankica, Bakir i Sebija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je Bosni i Hercegovini 5.000 vakcina protiv korona virusa, a koje bosankohercegovačke vlasti nisu bile u stanju osigurati svojim građanima,

Vakcine - B92.net

Riječ je o donaciji indijskih vakcina Covishield koje se proizvode pod markicom AstraZenece i koje su prema određenim studijima manje učinkovite od vakcina koju su razvili Oxford i AstraZeneca.

Građani očekuju da će indijske vakcine prvi u Bosni i Hercegovini primiti istaknuti dužnosti i time pokazati običnom svijetu kako su vakcine sigurne.

Ne postoji nijedan razlog da se doniranim vakcinama ne vakcinišu članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić jer je upravo s njima iskomunicirana isporuka donacije u Sarajevo.

Jednu indijsku vakcinu trebao bi primiti i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, ali i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković kao i ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović obećao je da će se javno vakcinisati. Građani očekuju da će ispuniti obećanje i s osmjehom se vakcinisati indijskom vakcinom i to sve pred TV kamerama.

Pošto će korisnici donacija, kako se pretpostavlja, biti uglavnom medicinski djelatnici logično je da indijsku vakcinu primi i direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović koja je također obećala da će se vakcinisati.

Njen kolega iz UKC-a Banja Luka Vlado Đajić ranije je primio rusku vakcinu tako da nema smisla da primi i indijsku vakcinu. Na ovaj način prof. Izetbegović ohrabrit će medicinske radnike da i sami danas-sutra pristanu na vakcinaciju indijskom vakcinom,piše Pressmedia


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh