Politika

Milorad Dodik: “Ako budemo morali uvešćemo policijski sat od 24 sata”

Dodik je zamolio građane da budu odgovorni i učine sve, kao i prethodnih pet sedmica, da ostanu disciplinovani i spriječe širenje virusa.

Milorad Dodik - Danas.rs

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je za “RTRS” da je borba protiv virusa korona zajednička borba svih nas, izrazivši zahvalnost svim građanima, a posebno medicinskim radnicima.

Dodik je zamolio građane da budu odgovorni i učine sve, kao i prethodnih pet sedmica, da ostanu disciplinovani i spriječe širenje virusa.

– Svi smo usmjereni ka tome da spriječimo širenje i ekspanziju virusa i zato su preduzete mjere da bi se smanjio socijalni kontakt – naveo je on i dodao:

– Mislimo da ne smijemo da popustimo sa stanovišta discipline i ako budemo morali, uvešćemo policijski čas od 24 sata.

On je istakao da bi na svim graničnim prelazima u BiH trebalo da budu uspostavljeni karantini, rekavši da bi to trebalo da bude učinjeno danas ili sutra.

Podsjetio je da je RS uspostavila karantine na graničnim prelazima, ali da to isto mora biti učinjeno na prostoru FBiH i Brčko distrikta.

– Imamo sasvim dovoljno respiratora i očekujemo da će doći značajan broj novih. Naručili smo još 100 i uplatili sredstva za 250, tako da bi oko 14. ili 15. aprila, trebalo da stignu u Srpsku – rekao je Dodik.

Naglasio je da Srpska ima dovoljno medicinske opreme, lijekova i dovoljan broj zdravstvenih radnika.

Dodik je rekao da u Republiku Srpsku iz Ruske Federacije dolazi 25 stručnjaka kako bi pomogli u borbi protiv virusa korona, te tri velika transportna aviona koja će danas dovesti medicinsku opremu koju je Rusija donirala RS.

– Hvala predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu koji je uslišio naše molbe da pomogne RS u ovoj situaciji – istakao je Dodik.

Zahvalio je medicinskom osoblju koje će danas doći.

– Drago mi je što smo u prilici da vidimo konkretnu solidarnost Rusije i ostajemo joj zahvalni – rekao je Dodik i dodao da je ovo najozbiljnija pomoć koju RS dobija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh