Tenis

Niko mu sada nije blizu: Đoković prestigao Nadala na još jednoj listi

Novak Đoković je u četvrtak u Monte Carlu savladao Lorenza Mussetija sa 2:0 u setovima i tako dodatno popravio svoj skor na masters turnirima.

Novak Đoković - Tanjug/AP

Đoković je tako prestigao Rafaela Nadala na listi igrača sa najvećim procentom pobjeda na takmičenjima iz serije 1.000.

Novak je sada na 82,2% pobjeda, dok je Nadal ostao na 82,1% i teško da će taj skor popraviti značajno do kraja karijere, s obzirom da je sve bliži odluci da se penzioniše.

Treći na listi najuspješnijih po ovom parametru je Roger Federer sa 77,9 odsto, a onda sledi Carlos AlCaraz sa 76,7% i Andre Agassi sa 74,1%.

Ova evidencija se vodi od 1990. godine od kada je ustanovljen ovaj format takmičenja.

Novak je rekorder i po broju masters titula kojih trenutno ima 40, a od novog trofeja ga dijeli još tri meča, odnosno trijumfa.

Takođe, Đoković je postao tek drugi igrač u Open eri sa dvocifrenim brojem četvrtfinala u Kneževini. Apsolutni rekorder je spomenuti Nadal, koji je čak 16 puta dolazio do osam najboljih u Monaku, piše sport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh