Tenis

Nadal se povukao sa turnira i vjerovatno najavio kraj velike karijere

Čuvani španski teniser Rafael Nadal (37) odlučio je povući se s turnira u Indian Wellsu nakon što je shvatio kako jednostavno nije fizički spreman da na njemu zaigra.

Rafael Nadal - Nezavisne.com

Prethodno je postojao strah da bi se ovako nešto moglo dogoditi pogotovo jer je Nadal propustio ogroman dio prošle godine.

I ove godine se nije naigrao pa se tako povrijedio na jedinom turniru na kojem se pojavio (Brisbane), a sada ga je povreda spriječila da se vrati u Indian Wellsu.
Međutim, njegove fanove mnogo više brinu riječi Španca gdje bi se moglo naslutiti i da misli o kraju karijere.

“Radio sam dosta jako i trenirao koliko mogu, a onda sam ovog vikenda i testirao sebe. Međutim, nisam spreman igrati na najvišem nivou na ovako važnom turniru. Nije laka odluka, a još je teže to što ne mogu lagati sebe i hiljade fanova. Nedostajat ćete mi svi i siguran sam da će ovaj turnir biti ogroman uspjeh za sve”, napisao je Nadal.

Podsjetimo, Nadal je i u prošlosti imao dosta problema s povredama, ali se čini da se ovoga puta jednostavno ne može oporaviti budući da tijelo i godine rade protiv njega.

Tokom svoje prebogate karijere osvojio je čak 92 titule među kojima su i 22 Grand Slam naslova, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh