Tenis

Novak Đoković dobio nagradu za najboljeg sportistu Evrope

Đoković je ove godine osvojio sedam trofeja, od čega su tri Gren slem (Australijan Open, Rolan Garos i US Open), te ATP Finale u Torinu

U Izboru za najboljeg sportistu Evrope, koji organizuje Poljska nacionalna agencija (PAP), odlučeno je da to priznanje dobije srbijanski teniser Novak Đoković, kojem je to bio peti put u karijeri. Đoković je ukupno dobio 178 poena.

Đoković je ove godine osvojio sedam trofeja, od čega su tri Gren slem (Australijan Open, Rolan Garos i US Open), te ATP Finale u Torinu.

Drugo mjesto pripalo je svjetskom prvaku u Formuli 1, Nizozemcu Maksu Ferstapenu (Max Verstappen) sa 150 bodova.

Kao treći je završio švedski atletičar Armand Duplantis (86 bodova), dok je četvrti bio Erling Haland, napadač Mančester sitija, sa 80 bodova.

Peto mjesto pripalo je Nikoli Jokiću sa 74 boda, dok su se u top 10 našli još poljska teniserka Iga Švjontek (Swiatek), norveški bijatlonac Johanes Tinjes Bu, nizozemska atletičarka Femke Bol, švicarski skijaš Marko Odermat (Marco Odermatt) i danski biciklista Jonas Vingegor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh