Tenis

KAKAV BI TO ŠOK BIO! RAFA NADAL SE NALAZI U NEDOUMICI: Španac najavio nešto što se neće svideti NOVAKU ĐOKOVIĆU

Rafael Nadal, jedan od najboljih tenisera, ne isključuje mogućnost da se povuče iz sporta tokom 2024. godine.

Španski teniser najavio je povratak “belom sportu” početkom sledeće godine, kada bi trebalo da zaigra na Australijen openu. Prethodnih meseci dosta je kuburio sa povredama i morao je da napravi veliku pauzu.

Čini se da je Rafa Nadal nikad bliži odluci da se povuče.

– Postoje dobre šanse da će mi ovo biti poslednja godina… Postoji i šansa da ću igrati samo šest meseci. Trenutno ne mogu da odgovorim na ova pitanja. Mogu samo da kažem, da ću se vratiti da se takmičim – rekao je Rafa Nadal za španski “Sport”.

Španskom teniseru koji ima 37 godina urađena je artroskopija u predelu mišića. Poslednji put je izašao na teren u januaru 2023. godine, kada je izgubio u drugom kolu Australijan opena zbog problema sa mišićima.

U oktobru se Nadal vratio treninzima na terenu nakon operacije. Otada nije imao nijedan takmičarski meč. Rafa je u karijeri osvojio 92 ATP turnira u karijeri, od toga 22 grend slema, što ga stavlja na drugo mesto na večnoj listi iza Srbina Novaka Đokovića.

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković nekoliko puta je ponovio da bi mnogo voleo da se Rafa Nadal vrati tenisu i da zaživi njihovo rivalstvo koje je trajalo skoro dve decenije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh