Tenis

Đokovića nema među 10 najisplativijih sportista svijeta

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ne nalazi se ni među 10 marketinški najisplativijih sportista svijeta, navodi se u 14. po redu godišnjoj listi “Sports Pro”.

Novak Đoković - HelloMagazine.com

Po drugi put je na vrhu završio argentinski fudbaler Lionel Mesi i to ispred košarkaša Los Anđeles Lejkersa Lebrona Jamesa.

Messi je postao tek drugi sportista koji je dva puta bio na prvom mjestu ove liste koja se dijeli u tri komponente: snaga brenda, veličina tržišta i ekonomija.

Treća na listi je Alex Morgan, američka fudbalerka, iza koje sledi još jedna NBA zvezda Janis Adetokumbo, odnosno Megan Rapino, saigračica Morganove iz nacionalnog tima SAD.

Top 10 zaokružuju Mikaela Šifrin, Luis Hamilton, Simon Beils, Kilijan Mbape i Max Ferstapen.

Izvan je ostao Novak Đoković, kojem je dodeljeno 11. mjesto na ovoj listi. Iza njega je šampionka US Opena Koko Gof, koja je sa 19 godina najbolje plasirana tinejdžerka.

Prošle godine je na prvom mjestu bio Cristiano Ronaldo, ali je ove godine pao na čak 27. poziciju, prenose Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh