Tenis

Federer otkrio formulu za uspjeh

Švajcarski teniser Rodžer Federer je u intervjuu za “GQ” upitan šta je neophodno da bi neko postao vrhunski profesionalni igrač.

Roger Federer - YouTube

Retki su bolji sagovornici od njega na ovu temu, nakon što Federer iza sebe ima 103 titule u karijeri, od čega 20 sa Grend slemova, pišu Nezavisne.

Nekadašnji prvi igrač sveta je izdvojio dve stvari – veliku želju i sjajan tim.

“Obično imate nekoliko trenera tokom života i karijere. Treba vam neko ko vas trenira kao bebu i motiviše da date sve na terenu. Onda vam treba jedan koji ume da izađe na kraj sa vašom mladošću, koji vas poznaje, vaše snage i slabosti. Onaj koji nastavlja da vas izaziva. Treba da se okružite ljudima koji vam se sviđaju. Naposletku, sa njima putujete puno tokom karijere, često ste samo sa svojim timom. Umorni ste, nedostaje vam kuća, a možda se samo mučite sa povredom. Treba vam podrška”, rekao je Federer.

Potom se osvrnuo i na drugu stavku.

“Ne bi trebalo da vas plaši igranje na najvećim terenima. Morate da budete u stanju da zamislite kako ćete tu igrati iznova i iznova. Tako sve dok ne postane realnost. Mislim da gubimo puno talentovanih igrača na ovom putu ka vrhu”, dodao je Federer.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh