Tenis

Nadal planira završiti sportsku karijeru sljedeće godine

Španska teniska zvijezda Rafael Nadal i dalje planira da završi sportsku karijeru sljedeće godine.

Rafael Nadal - Express.co.uk

– Već sam rekao da je moguće da će 2024. biti posljednja godina u mojoj teniskoj karijeri. Ostajem pri tome, ali jasno je da ne mogu 100 posto garantovati – rekao je 37-godišnji Nadal za Movistar, prenosi Francuska novinska agencija AFP.

Teniser, koji je osvojio 22 Grand Slam turnira, priznao je da je imao dvije operacije kuka. On je van terena od januara nakon što se povrijedio u Melbourneu. Nadal je posljednji meč odigrao 18. januara, u drugom kolu Australian Opena, kada ga je u tri seta pobijedio Amerikanac Mackenzie McDonald.

Nadal je naglasio da želi ponovo biti na takmičarskom nivou, ali shvaća da je to vrlo zahtjevan cilj.

– Ne bih da obmanjujem ljude, daleko sam od toga da osvojim Roland Garros ili Australian Open. Svjestan sam problema sa kojima se suočavam i oni su nepremostivi, tu su i moje godine, s druge strane imam i psihičkih problema. I dalje me vuče želja za povratkom, nadmetanjem – kazao je Nadal.

Njegov stric Toni Nadal je prije nekog vremena rekao da trenira na terenima svoje akademije na Majorci i da čeka početak naredne sezone.

– Ako sve bude po planu, trebalo bi da se vrati na teren na Australian Openu 2024. To je i njegova želja – naglasio je Toni Nadal, prenosi STA, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh