Tenis

Japanski teniser prvi put u BiH: “Ova zemlja je u prošlosti mnogo propatila”

Daniel Tro, japanski teniser, učestovat će na turniru Srpska Open u Banjaluci, a dolazak u grad je iskoristio da posjeti tvrđavu Kastel te je podijelio prve utiske o Bosni i Hercegovini.

Daniel Tro - USA Today Sports

Taro trenutno zauzima 98. mjesto na ATP listi, a u objavi na društvenim mrežama istakao je kako je sretan što je prvi put u BiH, zemlji koja je u prošlosti pretrpila mnogo.

“Prvi put u životu sam u Banjoj Luci, u Bosni i Hercegovini. Ovo je zemlja koja je u nedavnoj prošlosti mnogo propatila i često je neprepoznata. Rat u Bosni je završio 1995. i imao je najviše žrtava u svim jugoslavenskim ratovima. Velika je čast sudjelovati na jednom od najvećih međunarodnih sportskih događaja historiji ove zemlje. Nadamo se da će naši napori na terenu donijeti makar i najmanju dozu radosti mještanima”, napisao je Daniel.

On će u prvom kolu igrati protiv Alekse Molčana, a turnir počinje danas mečevima kvalifikacija i traje do 23. aprila. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh