Tenis

Nadal donio konačnu odluku oko nastupa na Vimbldonu

Španac se obratio javnosti.

Rafael Nadal - Edgecastcdn.net

Španski teniser Rafael Nadal ovog petka i zvanično je potvrdio da će učestvovati na ovogodišnjem Vimbldonu, uprkos tome što je do prije nekoliko dana hodao uz pomoć štaka.

Žalio se Rafa na povredu, pričao kako ne može da igra, kako je pitanje kako će da završi Rolan Garos, objašnjavao da je finale igrao s “jednom nogom” jer mu je stopalo bilo pod anestezijom.

Sada je otkrio da su tretmani stopala koje je imao u Barceloni urodili plodom.

– Ono što je urađeno u Barseloni nakon intervencije nije 100 posto uspjelo, ali promjene su primjetne. Primijetio sam ih, čudne su, smanjio se bol u zglobovima. Namjeravam da igram na Vimbldonu, putujem u London u ponedjeljak – rekao je Nadal na konferenciji za medije.

– Odradio sam dvije sesije nakon tretmana i obje su bile zadovoljavajuće. Trenirao sam posljednjih pet dana i tijelo je dobro reagovalo. PoslIJe tri godine bez igranja na travi moram da budem oprezan. Nadam se da ću biti konkurentan na Vimbldonu. Trava je podloga na kojoj se dešavaju nelogične stvari – dodao je Španac, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh