Tenis

Toni Nadal demantirao medijske natpise: Pričama o povlačenju žele srušiti Rafu

Znam da će on igrati dok god može stajati na terenu.

Toni Nadal - AGENCIJE

Toni Nadal, nekadašnji trener Rafaela Nadala, demantirao je natpise dijela španskih medija koji su najavili da osvajač 21. grend slem titule u karijeri neće igrati na preostala dva velika turnira tokom ove godine te da je sasvim blizu prestanka karijere, piše Avaz.

U posljednje vrijeme puno se pisalo o hroničnim problemima koje Nadal ima sa stopalom, a u tom kontekstu se navodilo da je igrački kraj Nadala puno bliže nego li u ovom trenutku izgleda.

– Postoji želja da se Rafa sruši. Želja su novi mladi teniseri. Govorilo se i kako više ne može osvojiti grend slem turnir pa ga je osvojio. Govorilo se da ne može osvojiti Rolan Garos, ali ja kažem da će ga osvojiti. I to zato što je borac, najveći borac, rekao je za madridsku Marcu Toni Nadal.

– Mogu povući paralelu i reći kako su fudbaleri Reala bili na konopcima kroz cijelu ovosezonsku Ligu prvaka, ali su na kraju pobijedili. Sve će ponoviti Rafa. Posljednji Rolan Garos? Stvarno ne želim vjerovati u to i znam da će on igrati dok god može stajati na terenu – dodao je Nadal.

Inače, Nadal će u petak napuniti 36 godina te će ujedno odigrati polufinalni meč na Rolan Garosu. Protivnik mu je Nijemac Aleksander Zverev (Alexander), a Španac je na putu prema 14. tituli u Parizu te 22. grend slem naslovu u veličanstvenoj karijeri.

Rafino navodno povlačenje prokomentirao je i Mark Lopes (Marc Lopez), odlični španski teniser u parovima, koji je prije pola godine došao u Nadalov trenerski tim.

– Nakon meča protiv Đokovića Rafa se probudio s malom boli, ali je mogao normalno funkcionirati. No, on može itekako dobro podnijeti bol. Budućnost? Iskreno vjerujem da će ići na Vimbldon, a jednom kada ode u mirovinu mislim da će moći živjeti normalnim životom, bez većih problema vezanima za stopalo- kazao je Lopes.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh