Tenis

Džumhur nakon mnogo preokreta poražen u četvrtfinalu Challenger turnira u Bergamu

Bosanskohercegovači teniser Damir Džumhur (ATP:143) nije se uspio plasirati u polufinale Challenger turnira u Bergamu nakon što je sa 2:1 u setovima (7:6, 2:6, 6:1) poražen od Danca Holgera Vitusa Runea (ATP:118).

Damir Džumhur - Fena

U prvom setu vidjeli smo čak šest brejkova s obje strane. Džumhur je vodio 4:2, ali nažalost Rune je uspio vratiti izgubljeni servis, te je odlučivao tiebreak. Damir je imao i set loptu pri vodstvu 7:6, ali i to je Danac spasio, te je sa 11:9 stigao do vodstva u setovima.

Drugi set je protekao potpuno u dominaciji Džumura koji je dvostrukim breakom stigao do izjednačenja u setovima rezultatom 6:2.

Damir je sjajno počeo i treći set i odmah je napravio break, ali Rune je momentalno uzvratio. Izjednačio je, a potom još dva puta oduzeo servis našem teniseru, koji je imao i problem sa povredom, te je sa 6:1 u trećem setu izgubio meč.

Rune će u borbi za finale igrati protiv prvog nosioca turnira Slovaka Alexa Molcana (ATP:114). prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh