Tenis

Serena Williams odustala od US Opena

Jedna od najtrofejnijih teniserski svijeta i šestostruka osvajačica US Opena, danas je saopštila da neće moći nastupiti na posljednjem grand slamu u sezoni.

Serena Williams - WTAworld.com

Poslije Federera i Nadala, tako još jedno važno ime tenisa propušta turnir u Njujorku, prenosi “SCsport“.

“Poslije pažljivog razmatranja situacije i savjeta doktora, odlučila sam da se povučem sa US Opena i dozvolim svom tijelu da se potpuno oporavi. Njujork je jedan od najuzbudljivijih gradova na svijetu i mjesto na kome najviše volim da igram. Hvala svima na podršci. Vidimo se uskoro“, napisla je Serena.

Amerikanka se povredila tokom prvog kola Wimbledona kada je zbog jakih bolova morala da preda meč. U pitanju je bila tetiva desne noge, koja je napukla. Williams, koja ima 23 grand slam titule, očigledno još uvijek nije uspjela da se oporavi od ove povrede.

US Open počinje 30. avgusta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh