Tenis

Damir Džumhur poražen u četvrtfinalu Challengera u Aptosu

Damir Džumhur je večeras upisao novi poraz u ovoj, za njega očajnoj sezoni, u kojoj nikako ne može da pronađe pravu formu, a nedavno je ispao i iz top 100.

Damir Džumhur - Twitter

Bolji od njega je večeras u četvrtfinalu američkog Aptosa bio 214. teniser svijeta Ernesto Escobedo, rezultatom 2:1 u setovima, piše “SCsport“.

Prvi set je Escobedo završio za samo 27 minuta, pošto je bh. teniser igrao očajno, te je Amerikanac slavio s ubjedljivih 6:1.

Ipak, u drugom je Džumhur uspio najaviti povratak, pa je slavio sa 6:3 nakon što se na početku seta izborio s dosta problema i spasio brejk lopte Amerikanca.

Nažalost, u trećem setu je ponovo nešto slabije igrao Damir, a Escobedo je slavio sa 7:5, nakon što je odlučujući brejk napravio u tom 12. gemu…

Escobedo – Džumhur 2:1 (6:1, 3:6, 7:5).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh